Key Lime Pie Popsicles - Nanuky s príchuťou Key Lime koláča

K letu patrí slnko, voda a zmrzlina. Alebo nanuky. Alebo jednoducho čokoľvek ľadovo vychladené :) Nápad na Key Lime Pie nanuky prišiel tak nejako sám. Krémová šľahačka, sladké salko a kyslé limetky predstavujú dokonalú kombináciu na horúce letné dni. Ak chcete, aby boli nanuky štýlovejšie a viac pripomínali Key Lime koláč, posypte ich pre efekt trochou podrvených sušienok. Z tejto dávky som spravila 6 nanukov, ale závisí od veľkosti formičiek. Ja používam obyčajné formičky z Ikey. Recept na koláč Key Lime Pie nájdete TU.







6 nanukov

Ingrediencie:
150 ml salko
150 ml šľahačková smotana
45 ml limetková šťava
nastrúhaná kôra z dvoch limetiek

voliteľne: 2 ks špaldové krekery, alebo keksíky

Postup:
  • Všetky ingrediencie dáme do mixéra a poriadne premixujeme. Šľahačka mierne zväčší svoj objem a zmes bude jemne nadýchaná. Namiesto mixéra môžete použiť aj šľahač - na elektrický, alebo aj ručný pohon, ale šľahajte opatrne. Nechceme pevnú šľahačkovú hmotu, ktorá drží tvar, ale jemne nadýchanú krémovú zmes.
  • Zmes nalejeme do formičiek na nanuky. Pokiaľ chcete, môžete vrch posypať podrvenými keksíkmi, alebo krekrami. Do nanukov zapichnite paličky a dajte aspoň na 8 hodín do mrazáku.

Komentáre