Key Lime Pie Cheesecake

Myslím, že som posadnutá limetkami. Alebo to tak v poslednej dobe minimálne vyzerá :). Každý deň pijem v práci vodu ochutenú limetkovou šťavou, nedávno som vyrábala Key Lime Pie nanuky a teraz prišiel na rad Key Lime Pie Cheesecake. No ale čo vám budem hovoriť, leto a limetky idú ruka v ruke a dobrý cheesecake nikdy nie je zlý, takže konštatujem, že tento experiment sa vydaril a vrelo ho odporúčam vyskúšať. Cheesecake nie je tak sladký ako klasický Key Lime Pie a na leto sa hodí úplne skvele. 




forma s rozmerom 20 x 20 cm

Korpus:
120 g špaldové nesolené krekry (kupujem v DM drogerie)
60 g maslo
1 PL ryžový sirup/sirup z agáve/ med
  • Špaldové nesolené krekry podrvíme alebo rozmixujeme na jemno, zmiešame s roztopeným maslom a ryžovým sirupom. Utlačíme na dno formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme 10 minút pri teplote 180 stupňov. 
  • Vyberieme z rúry a necháme mierne vychladnúť.
Náplň:
500 g mascarpone
220 ml šľahačková smotana
150 g sladené kondenzované mlieko salko (recept na domáce nájdete TU)
50 - 70 ml limetková šťava (pridávajte postupne podľa chuti)
1 ČL vanilkový extrakt
1 ks  vajce  

Na ozdobu:
limetku nakrájanú na tenké plátky
rozdrvené špaldové krekry
lístky medovky
  • Mascarpone zmiešame s vajíčkom a vanilkovým extraktom. Šľahačkovú smotanu, salko a limetkovú šťavu vyšľaháme do polotuha a ručne primiešame k mascarpone.
  • Vylejeme na korpus a pečieme 45 min pri teplote 145 stupňov. Vyberieme z rúry, necháme vychladnúť na izbovú teplotu a následne uložíme aspoň na 8 hodín do chladničky.
  • Pred podávaním povrch cheesecaku posypeme rozdrvenými krekermi, ozdobíme plátkami limetky a lístkami medovky.

Komentáre